5 marca uczniowie klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych mieli okazję uczyć się zawodu od najlepszych. Pan Mateusz Kołodziejczak z Restauracji Lizawka zaprosił młodzież na pokaz gastronomiczny z wykorzystaniem dziczyzny, razem z Panem Arturem i Panem Mateuszem przygotowali danie główne oraz deser, warto wspomnieć, że deser to „Lody borowikowe” ich smak został chyba przez wszystkich nie zapomniany.
Restauracja LIZAWKA znajduje w Poznaniu umiejscowiona jest w lesie w bardzo urokliwym miejscu wystrój restauracji jest bardzo oryginalny, wszystkie elementy związane są z dziczyzną. Dziękujemy Panu Mateuszowi i Panu Arturowi za wspaniałe przyjęcie nas w swojej restauracji i wiele cennej wiedzy, którą otrzymaliśmy od fachowców.
Po gotowaniu w restauracji zwiedziliśmy jeszcze Wyższą Szkołę Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, mieliśmy spotkanie ze studentem III roku, wysłuchaliśmy prelekcji poświęconej praktykom zawodowym w Resorcie Holyday SPA.